Guide til Skype-møderne

Dansk SLAA-møde på Skype hver søndag og onsdag.

Sådan gør du

Hvis du ikke har Skype, skal du hente og installere det fra www.skype.com. Det tager cirka 5 minutter og er gratis. Du skal oprette en profil for at kunne bruge programmet.

Hvis din computer har indbygget højtaler og mikrofon behøver du ikke købe et headset. Dog er lydkvalitet meget bedre i et headset med mikrofon og du undgår ‘ekko’.

Nedenfor finder du instruktioner om hvordan man deltager i mødet:

  1. Når du har oprettet din Skype-profil, så gå ind under Kontakter i menuen. Vælg Ny kontakt og skriv SLAA (host) i søgefeltet og tryk på Tilføj ud for SLAA (host) på listen, der kommer frem.
  2. Når du har tilføjet SLAA (host) som kontakt, så klik på den i din liste over kontakter. Du føres til et chat-vindue. Her skriver du, hvilke(t) Skypemøde(r), du gerne vil deltage i (Onsdagsmødet og/eller Søndagsmødet).
  3. Et medlem fra mødet sender dig så et link, hvor der står Join conversation. Klik på linket og du bliver ført til et vindue med to knapper: Åbn chat og Start opkald. Klik på Åbn chat. Nu kan du skrive i chatten for det gældende møde.
  4. Åbn Skype 5-10 min før mødet skal starte. Du skal IKKE starte et opkald. Vent på at værten starter et opkald. Herefter kan du klikke på Deltag i opkald.


OBS – Skype-møderne er udelukkende audio/lyd – altså uden video – og du deltager anonymt.

OBS – Vær opmærksom på, at andre kan se dit navn og e-mail på din Skype-profil.
Vi er anonyme, hvilket vil sige, at vi ikke fortæller omverdenen, hvem der er medlem af SLAA. Det er meget vigtigt, at vi værner om og overholder anonymitetsprincippet. Så der sker ikke noget ved, at andre kan se dit navn eller e-mail til møderne.

Det er kutyme, at vi kun bruger hinandens fornavne på møderne. Hvis du gerne vil værne om dine personlige oplysninger (efternavn og e-mail), så kan du evt. oprette en anden Skype-profil, som du kun bruger til SLAA-møder. Eller du kan ændre dit Skype-navn til noget andet end dit fulde navn, før du kommer til mødet. Det gør du som beskrevet nedenfor (OBS. Din skype-email kan ses, så indgår dit navn i den, er du ikke anonym):

    1. Vælg Skype i menuen.
    2. Vælg Profil og Rediger profil.
    3. Du kan nu ændre dit navn og gemme ved at trykke på Opdater.